Index

Home
Zoek faillissement
Indienen vordering
Contact met curator
Nog niet failliet-alert
Mijn alerts
Abonnementen
Volg faillissementen
Boedels te koop
Failliet per branche
Failliet in regio
Geografische info
Monitor services
Onze abonnementen
Debiteurenbeheer
Nieuwsarchief
Kenniscentrum
Mail webmaster
Ontvang nieuwsbrief
97a61fd2d18c92ea
c235275e443041d2
Dienstverleners
Opzeggen
Voor curatoren
Voor journalisten
Uw link naar ons
Onze services
Disclaimer / gebruik

'Ondernemers positief over economie'

 « terug

23-11-2018  print deze pagina

AMSTERDAM (ANP) - Ondernemers zien de nabije toekomst zonnig in. Met name winkelbedrijven, de zakelijke dienstverlening en IT-ondernemingen zijn positief gestemd over het economische sentiment. Dat meldde ABN AMRO in een kwartaalrapport over bedrijfssectoren.

Ondernemers zijn volgens de onderzoekers volgend jaar minder bereid om te investeren. Dat geldt niet voor bedrijven in de tech- en telecomsector. Ook zogeheten food-bedrijven lijken meer bereid om de portemonnee te trekken en dan vooral voor het verbeteren van de efficintie.

Sectoren die hun hand het meest op de knip zullen houden, zijn vooral afhankelijk van de export, aldus ABN. Onder meer ondernemers in de agrisector, industrie en in de transport en logistiek verwachten per saldo hun uitgaven te verlagen.

ABN benadrukt verder dat ondanks de ,,florissante\' economische tijden er meer bedrijven failliet gaan. Als voorbeeld noemt ABN de bouwsector, waar oplopende kosten voor personeel en materiaal er voor zorgen dat meerdere bouwondernemers niet meer met winsten kunnen bouwen.

In andere sectoren, waaronder tech en retail, kunnen ,,achterblijvers\' het hoge innovatietempo niet meer bijbenen. Voor bedrijven actief in de agrisector zorgen onder meer strengere milieuregels voor extra druk op de toch al dunne marges, met mogelijk meer faillissementen tot gevolg.

Lees meer >

Bron: (ANP)
Login
Login voor curatoren, rechters-commissarissen, en premium-abonnees
Bedrijfsinsolventies in de maand maart 2019
Faillissementen
Schuldsaneringen
Surseances
Meer statistieken »
Aantal verslagen 254424
over ons