Index

Home
Zoek faillissement
Indienen vordering
Contact met curator
Nog niet failliet-alert
Mijn alerts
Abonnementen
Volg faillissementen
Boedels te koop
Failliet per branche
Failliet in regio
Geografische info
Monitor services
Onze abonnementen
Debiteurenbeheer
Nieuwsarchief
Kenniscentrum
Mail webmaster
Ontvang nieuwsbrief
419586663b5c61db
93fe9d74e6ab4b73
Dienstverleners
Opzeggen
Voor curatoren
Voor journalisten
Uw link naar ons
Onze services
Disclaimer / gebruik

Verder onderzoek nodig naar nationalisatie SNS (3)

 « terug

16-04-2019  print deze pagina

AMSTERDAM (ANP) - Gedupeerde beleggers van bank en verzekeraar SNS Reaal moeten langer wachten op een beslissing over een eventuele schadevergoeding in een zaak tegen de Nederlandse staat. De Ondernemingskamer besliste in een tussenvonnis dat er nader onderzoek nodig is.

Het ministerie van Financin nationaliseerde SNS Reaal in 2013 om te voorkomen dat het concern zou omvallen. Beleggers bleven met lege handen achter omdat hun effecten niets meer waard zouden zijn. Voormalige aandeelhouders en achtergestelde schuldeisers voelden zich gedupeerd en stapten naar de rechter.

Vorig jaar oordeelde de Ondernemingskamer al dat beleggers te karig waren bedeeld na de nationalisatie. Ook werd eerder beslist dat er een groot onderzoek naar het beleid bij SNS Reaal moet komen, omdat er goede redenen zijn om aan nemen dat er sprake was van wanbeleid. Tegen die laatstgenoemde beslissing ging de Staat in cassatie. Die zaak loopt nog.

De Ondernemingskamer oordeelt nu dat voor de hoogte van een eventuele compensatie moet worden gekeken naar de verwachte opbrengst uit de verkoop van achtergestelde obligaties en aandelen in het geval dat SNS Reaal failliet zou zijn gegaan. Deskundigen kwamen eerder tot de conclusie dat dit op circa 814 miljoen euro zou neerkomen, maar de rechters vinden dat bepaalde uitgangspunten moeten worden aangepast.

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB), een van de grote aanjagers van het proces, vindt het jammer dat beleggers nog langer moeten wachten op duidelijkheid over een compensatie. ,,Bij een onteigening hoort een relatief snelle afwikkeling voor schadeloosstelling. Dat loopt nu mank??, zegt jurist Paul Coenen van de VEB. Wel vindt hij het positief dat bepaalde haken en ogen aan het eerdere onderzoek worden gecorrigeerd.

Het ministerie van Financin liet weten de uitspraak te onderzoeken.

Lees meer >

Bron: (ANP)
Login
Login voor curatoren, rechters-commissarissen, en premium-abonnees
Bedrijfsinsolventies in de maand juni 2019
Faillissementen
Schuldsaneringen
Surseances
Meer statistieken »
Aantal verslagen 254423
over ons