Index

Home
Zoek faillissement
Indienen vordering
Contact met curator
Nog niet failliet-alert
Mijn alerts
Abonnementen
Volg faillissementen
Boedels te koop
Failliet per branche
Failliet in regio
Geografische info
Monitor services
Onze abonnementen
Debiteurenbeheer
Nieuwsarchief
Kenniscentrum
Mail webmaster
Ontvang nieuwsbrief
29232fcf6e05a182
f6d5c52111ce918f
Dienstverleners
Opzeggen
Voor curatoren
Voor journalisten
Uw link naar ons
Onze services
Disclaimer / gebruik

Thomas Cook bereikt akkoord over reddingsplan

 « terug

28-08-2019  print deze pagina

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het Britse reis- en luchtvaartbedrijf Thomas Cook heeft een akkoord bereikt over nieuwe kapitaalinjecties die de onderneming moeten redden van een faillissement. Het Chinese conglomeraat Fosun en een groep kredietverstrekkers zijn van plan samen 900 miljoen pond in het bedrijf te steken.

Analisten uitten eerder dit jaar hun zorgen over de financile gezondheid van Thomas Cook. Het bedrijf zucht onder een grote schuldenlast. Tegelijkertijd kwakkelen de resultaten bij de vakantie- en reisaanbieder, wat het bedrijf wijt aan onzekerheid rond de brexit in het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast bleven veel Britten in de vakantieperiode thuis door aanhoudend zomers weer.

Fosun, dat al een grote aandeelhouder van Thomas Cook was, komt over de brug met 450 miljoen pond. In ruil daarvoor krijgt het Chinese concern een belang van 75 procent in de tourdivisie en 25 procent in de luchtvaarttak van het vakantiebedrijf. De groep banken en obligatiehouders zetten hun krediet bij Thomas Cook om in de resterende aandelen. Daarnaast leveren ze 450 miljoen pond aan nieuw kapitaal.

Thomas Cook houdt er rekening mee dat er door de plannen een einde komt aan zijn beursnotering in Londen, hoewel het bedrijf ernaar streeft beursgenoteerd te blijven. Bestaande aandeelhouders krijgen de mogelijkheid deel te nemen aan de reddingsoperatie. Tegelijkertijd moeten ze rekening houden met \'aanzienlijke verwatering\' van hun stukken als gevolg van de reddingsoperatie.

De plannen moeten nog worden goedgekeurd. Thomas Cook verwacht dat de deal in oktober rond is.

Lees meer >

Bron: (ANP)
Login
Login voor curatoren, rechters-commissarissen, en premium-abonnees
Bedrijfsinsolventies in de maand maart 2021
Faillissementen
Schuldsaneringen
Surseances
Meer statistieken »
Aantal verslagen 254289
over ons