Index

Home
Zoek faillissement
Indienen vordering
Contact met curator
Nog niet failliet-alert
Mijn alerts
Abonnementen
Volg faillissementen
Boedels te koop
Failliet per branche
Failliet in regio
Geografische info
Monitor services
Onze abonnementen
Debiteurenbeheer
Nieuwsarchief
Kenniscentrum
Mail webmaster
Ontvang nieuwsbrief
5c0c87c09dcbd316
64414e1542ad5f02
Dienstverleners
Opzeggen
Voor curatoren
Voor journalisten
Uw link naar ons
Onze services
Disclaimer / gebruik

Curator Kijkshop plaatst grote vraagtekens bij reden faillissement

 « terug

01-05-2021 · print deze pagina

De curator van het failliete Kijkshop.nl heeft ernstige twijfels bij de reden die het bedrijf opgeeft voor zijn faillissement. Dat staat in het eerste faillissementsverslag over het webwinkelbedrijf, waar ook DirectSale, PlazaSale en Lumi Plaza onder vielen.

Kijkshop werd eind maart failliet verklaard. Het bedrijf zei dat dit het gevolg was van grote problemen met de liquiditeit, oftewel de mogelijkheid om alle kortlopende schulden te betalen.

Curator Martijn Hoving gelooft niet dat dit de echte oorzaak is. Kijkshop en de dochterbedrijven kochten namelijk pas producten in bij leveranciers nadat deze besteld waren door klanten. De onderneming hield dus amper voorraden aan, waardoor het bedrijf ook niet veel krediet nodig had.

In gesprek met het online vakblad RetailTrends, dat als eerste over de kwestie berichtte, zegt Hoving ook dat veel gegevens in de boeken van Kijkshop waarschijnlijk niet kloppen. "Ik plaats grote vraagtekens bij de betrouwbaarheid van de financiële gegevens. Die kunnen niet kloppen", zegt hij tegen het medium.

Curator: Mogelijk sprake van onbehoorlijk bestuur
In het faillissementsverslag schrijft hij dat er door het waarschijnlijke ontbreken van veel administratie sprake was van onbehoorlijk bestuur. Daardoor kan de curator een bestuurder van een omgevallen bedrijf aansprakelijk stellen voor het tekort dat tot het bankroet heeft geleid.

Kort na het faillissement meldde Kijkshop.nl op zijn website dat klanten die nog een bestelling open hadden staan hun geld waarschijnlijk nooit terugkrijgen, omdat er "in het geheel geen geld meer is".

Kijkshop keerde eind 2019 terug als webshop. De fysieke keten was zo'n twee jaar daarvoor failliet gegaan. Eigenaar Konrad van den Bosch kocht de merknaam na de sluiting van de laatste winkels.

Bron: ANP
Login
Login voor curatoren, rechters-commissarissen, en premium-abonnees




Bedrijfsinsolventies in de maand maart 2024
Faillissementen
Schuldsaneringen
Surseances
Meer statistieken »
Aantal verslagen 254274
over ons