Index

Home
Zoek faillissement
Indienen vordering
Contact met curator
Nog niet failliet-alert
Mijn alerts
Abonnementen
Volg faillissementen
Boedels te koop
Failliet per branche
Failliet in regio
Geografische info
Monitor services
Onze abonnementen
Debiteurenbeheer
Nieuwsarchief
Kenniscentrum
Mail webmaster
Ontvang nieuwsbrief
a7be36ecf3cccfb8
4355278d06932617
Dienstverleners
Opzeggen
Voor curatoren
Voor journalisten
Uw link naar ons
Onze services
Disclaimer / gebruik

Overeenkomsten

 « terug

Faillissement aan welke kant staat u?

Bij een faillissement kunt u aan twee kanten staan. U kunt de failliet zijn of u kunt degene zijn die nog iets tegoed heeft van de failliet. Onderstaande ziet u een korte opsomming van documenten die van belang kunnen zijn.

Failliet

Schuldeiser

  • De meest voorkomende variant is dat uw klant failliet gaat. U heeft wel geleverd, maar bent nog niet betaald. U meldt dat bij de curator en vraagt om betaling of plaatsing op de lijst van crediteuren. Soms heeft u geluk en heeft u een drukmiddel, zoals de web hosting waardoor u de sites op zwart kunt zetten.
  • Het kan zijn dat u heeft geleverd met een zogeheten eigendomsvoorbehoud. Totdat de volledige factuur betaald is, blijven de spullen van u. U moet dat melden en aantonen bij de curator.
  • Het kan zijn dat uw spullen staan bij een bedrijf dat failliet gaat. Bijvoorbeeld uw machines op een bouwplaats van een aannemer die failliet gaat. Of u had iets in reparatie gegeven of al compleet aanbetaald. U kunt een brief sturen aan de curator dat u die spullen wilt ophalen. U moet wel aan kunnen tonen dat het uw spullen zijn.
  • Mogelijk heeft u een pandrecht bedongen als zekerheid voor uw vordering. Nu de debiteur failliet is moet u dit pandrecht bij de curator inroepen.
  • Het kan ook zijn dat uw leverancier failliet gaat. Dat wil niet zeggen dat u niet hoeft af te nemen. Dat wilt u misschien wel niet meer, want er is geen duidelijkheid over garanties en onderhoud. Ook nu moet u een brief aan de curator sturen. Het kan bovendien zo zijn dat u reeds heeft aanbetaald. In dat geval wilt u mogelijk uw aanbetaling terug.

Fiscaal

Bezoek www.overeenkomsten.nl voor meer informatie;
Login
Login voor curatoren, rechters-commissarissen, en premium-abonnees
Bedrijfsinsolventies in de maand april 2024
Faillissementen
Schuldsaneringen
Surseances
Meer statistieken »
Aantal verslagen 254274
over ons